Biezpiena suflē torte ar ogām

Biezpiena suflē torte ar ogām Foto: Biezpiena suflē torte ar ogām

Sastāvdaļas

  • 4 olas
  • 240 g cukura
  • 80 g miltu
  • 1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • 250 g biezpiena (5-9% tauku)
  • 500 ml saldā krējuma (30-33% tauku)
  • 10 g želatīna
  • 200 g melleņu (svaigu)
  • 150 g zileņu (svaigu)
  • 40 g vaniļas pūdercukura

Pagatavošana

  1. Atdala olu dzeltenumus no olbaltumiem. Olbaltumus liek ledusskapī.
  2. Olu dzeltenumiem pievieno četras ēdamkarotes silta ūdens, sakuļ ar mikseri 2-3 minūtes gaisīgās putās.
  3. Pievieno pusi cukura un turpina kult, kamēr cukurs izkūst, pagaidām noliek malā.
  4. Olbaltumus izņem no ledusskapja,sakuļ ar mikseri, sākumā nelielā ātrumā, tad ātrumu palielina - 3-4 minūtes, pakāpeniski pievieno atlikušo cukuru un kuļ, kamēr cukurs izkūst. Bļodā ar olu dzeltenumiem, ber izsijātus miltus, sakuļ nelielā ātrumā,pievieno olbaltumus - sakuļ.
  5. Uzkarsē krāsni līdz 180°C temperatūrai. Mīklu lej ieeļļotā veidnē. Cep 30 minūtes.
  6. Biskvītu atdzesē, sagriež divās daļās, un atstāj uz pāris stundām, vai labāk uz nakti.
  7. Biezpienu sakuļ ar divām ēdamkarotēm cukura, pāris minūtes patur un vēlreiz sakuļ.
  8. Saldo krējumu lej dziļā traukā un sakuļ ledaina ūdens peldē (bļodu ar saldo krējumu liek ledainā ūdenī).
  9. Pusi paciņas želatīna uzbriedina - 2 ēdamkarotes auksta vārīta ūdens sajauc ar želatīnu, patur 10 minūtes.
  10. Želatīnu lej mazā katliņā un uz lēnas uguns uzkarsē (nedrīkst uzvārīt), atdzesē.
  11. Daļu sakulto saldo krējumu sajauc ar biezpienu un atdzesēto želatīnu.
  12. Mellenes un zilenes nomazgā un nosusina ar papīra dvieli. Saldā krējuma un biezpiena maisījumā uzmanīgi iemaisa ogas, tā, lai tās neizšķīst.
  13. Veidnē ar noņemamām malām liek vienu biskvītu, uz tā liek saldā krējuma un biezpiena maisījumu, izlīdzina, un virsū liek otru biskvītu.
  14. Torti liek ledusskapī uz pāris stundām, tad izņem no ledusskapja un noņem veidnes malas.
  15. Uzbriedina atlikušo želatīnu - pusei paciņas želatīna pievieno trīs ēdamkarotes auksta vārīta ūdens, patur 10 minūtes, karsē katliņā uz lēnas uguns.
  16. Želatīnam pievieno divas ēdamkarotes pūdercukura, samaisa, atdzesē.
  17. Atdzesētu želatīnu samaisa ar atlikušo sakulto saldo krējumu. Maisījumu uzklāj tortes virsmai, rotā ar ogu kaudzīti.
  18. Torti patur ledusskapī, līdz pasniegšanai.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes