Sastāvdaļas
- 200 g miltu
- 3 olas
- 100 g sviesta
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 400 g biezpiena
- 1 glāze skābā krējuma
- 150 g cukura
- 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
- 1/2 citrona sulas
- 10 g vaniļas cukura
- 500 g konservētu persiku
Pagatavošana
- Sviestu atlaidina, samīca ar cukuru.
- Pievieno 1 olu, visu kārtīgi samaisa.
- Miltus izsijā, samaisa ar cepamo pulveri, pakāpeniski pievieno sviesta maisījumam.
- Samīca mīklu, izveido bumbiņu un atstāj uz 10-15 minūtēm.
- Ātri vārāmo katlu ieziež ar eļļu.
- Mīklu izrullē un izlīdzina katlā, izveidojot mīklas maliņas.
- Katlu ar mīklu liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Gatavo pildījumu - cukuru, skābo krējumu, 2 olas, citrona sulu, kartupeļu cieti, vaniļas cukuru sakuļ viendabīgā masā.
- Pildījumu vienmērīgi izklāj mīklā, virsū liek persiku pusītes.
- Ieslēdz ātri vārāmo katlu režīmā - cepšana, cep 1 stundu.
- Gatavu pīrāgu izņem no katla, atdzesē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!