Sastāvdaļas
- 300 g miltu
- 200 ml kefīra
- 180 g cukura
- 100 ml augu eļļas
- 2 olas
- 12 g cepamā pulvera
- augu eļļa veidnes ietaukošanai
Pildījumam:
- 250 g biezpiena
- 1 ola
- 3 ēdamkarotes cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 380 g konservētu ananāsu gabaliņu
Pagatavošana
- Dziļā bļodā sakuļ kefīru,olas un cukuru(vislabāk kult ar putojamo slotiņu).
- Pielej augu eļļu, vēlreiz sakuļ.
- Pieber izsijātus miltus un cepamo pulveri, visu sakuļ viendabīgā masā.
- Mīklai jābūt bieza skābā krējuma konsistencē.
- Gatavo pildījumu - sakuļ biezpienu, olu, cukuru, vaniļas cukuru.
- Ananāsiem nolej šķidrumu.
- Veidni(ar noņemamām maliņām)ietauko ar augu eļļu.
- Mīklu lej veidnē un izlīdzina.
- Virsū liek pusi biezpiena pildījuma - pildījumu liek kā "saliņas".
- Uz mīklas virsmas un biezpiena pildījuma "saliņām"izkārto ananāsu gabaliņus.
- Atlikušo biezpiena pildījumu atkal liek kā "saliņas".
- Cep 180°C temperatūrā, 50 minūtes.
- Pīrāga gatavību pārbauda ar zobu bakstāmo kociņu, ja sauss - gatavs.
- Gatavu pīrāgu atdzesē, izņem no veidnes un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!