Biezpiena pīrāgs ar ananāsiem

Biezpiena pīrāgs ar ananāsiem Foto: Biezpiena pīrāgs ar ananāsiem

Sastāvdaļas

  • 300 g miltu
  • 200 ml kefīra
  • 180 g cukura
  • 100 ml augu eļļas
  • 2 olas
  • 12 g cepamā pulvera
  • augu eļļa veidnes ietaukošanai

Pildījumam:

  • 250 g biezpiena
  • 1 ola
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 380 g konservētu ananāsu gabaliņu

Pagatavošana

  1. Dziļā bļodā sakuļ kefīru,olas un cukuru(vislabāk kult ar putojamo slotiņu). 
  2. Pielej augu eļļu, vēlreiz sakuļ.
  3. Pieber izsijātus miltus un cepamo pulveri, visu sakuļ viendabīgā masā.
  4. Mīklai jābūt bieza skābā krējuma konsistencē.
  5. Gatavo pildījumu - sakuļ biezpienu, olu, cukuru, vaniļas cukuru.
  6. Ananāsiem nolej šķidrumu.
  7. Veidni(ar noņemamām maliņām)ietauko ar augu eļļu.
  8. Mīklu lej veidnē un izlīdzina.
  9. Virsū liek pusi biezpiena pildījuma - pildījumu liek kā "saliņas".
  10. Uz mīklas virsmas un biezpiena pildījuma "saliņām"izkārto ananāsu gabaliņus.
  11. Atlikušo biezpiena pildījumu atkal liek kā "saliņas".
  12. Cep 180°C temperatūrā, 50 minūtes.
  13. Pīrāga gatavību pārbauda ar zobu bakstāmo kociņu, ja sauss - gatavs.
  14. Gatavu pīrāgu atdzesē, izņem no veidnes un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes