Sastāvdaļas
- 80 g margarīna
- 1 glāze miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1/2 tējkarote vaniļas cukura
- 1 ola
Pildījums:
- 400 g biezpiena
- 200 g lauku skābā krējuma
- 1/2 glāze cukura
- 1/2 tējkarote vaniļas cukura
- 3 olu dzeltenumi
Bezē:
- 3 olu baltumi
- 5 - 6 ēdamkarotes pūdercukura
Pagatavošana
- Miltus sajauc ar cepamo pulveri un cukuru.
- Margarīnu sagriež kubiņos, pievieno miltu maisījumam un mīcīt, līdz izveidojas drupatas.
- Sakuļ olu un pievieno mīklas masai.
- Ievieto mīklu ledusskapī uz 30 - 40 minūtēm.
- Pildījums: Sajauc visas nepieciešamās sastāvdaļas. Ja biezpiens ir drupens, tad to sasmalcina blenderī.
- 23 - 25 cm lielu kūkas formu pārklāj ar cepamo papīru un nedaudz ietauko.
- Izņem mīklu no ledusskapja, izrullē to un ieklāj formā nedaudz ar malām uz augšu.
- Tad ieklāj biezpiena masu, izlīdzina to un cep 160 - 180°C temperatūrā aptuveni 1 stundu.
- Bezē: Ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus un tad pievieno pūdercukuru, turpina kult.
- Izņem kūku no cepeškrāsns, pārklāj to ar bezē masu un cep vēl 20 minūtes.
- Kad kūka gatava, tad pirms pasniegšanas pilnībā atdzesē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!