Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 1/2 glāze skābā krējuma
- 1/2 glāze cukura
- 3/4 glāzes miltu
- 1 tējkarote dzeramās sodas
- 1 ola
Pildījums:
- 1/2 glāze skābā krējuma
- 400 g biezpiena
- 100 ml piena
- 10 g želatīna
- 2 banāni
- 4 g bezkrāsainas želejas
Dekorēšanai:
- 210 ml ūdens
- 1 persiks
Pagatavošana
- Biskvīts: Dziļā bļodā ar elektrisko putotāju saputo visas nepieciešamās sastāvdaļas viendabīgā masā.
- Novieto aukstā vietā uz 30 minūtēm.
- Ielej atdzesēto mīklu kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Liek cepties 200°C temperatūrā līdz tas kļūst zeltaini brūns.
- Nedaudz cukura izšķīdina 80 ml karsta ūdens un piesūcina ar šo sīrupu biskvītu.
- Pildījums: Želatīnu pārlej ar 100 ml silta piena un atstāj uz 30 minūtēm uzbriest.
- Virtuves kombainā sajauc biezpienu ar cukuru un skābo krējumu.
- Uzbriedināto želatīnu izkausē, nepārtraukti maisot.
- Atdzesē to un, šaurā strūklā lejot, pievieno biezpiena masai.
- Banānus sagriež nelielos gabaliņos un pārklāj pār biskvītu, pārlej ar biezpiena masu.
- Želejai pievieno 2 ēdamkarotes cukura un atlikušo ūdens daudzumu, karše aptuveni 1 minūti.
- Persiku sagriež šķēlītēs un pār tām pārlej karsto želeju.
- Torti ievieto ledusskapī uz 3 - 4 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!