Bešamela mērce

Bešamela mērce Foto: Bešamela mērce

Sastāvdaļas

  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 750 ml piena
  • sāls, pipari
  • 1/2 tējkarotes rīvēta muskatrieksta

Pagatavošana

  1. Nelielā katlā izkausē sviestu, iesijā miltus un, nepārtraukti maisot, sautē 3 minūtes.
  2. Katlu noņem no uguns, pielej pienu, samaisa, liek atpakaļ uz uguns.
  3. Pieber sāli un piparus, pievieno muskatriekstu.
  4. Uzvāra un, nepārtraukti maisot, vāra vēl 10 minūtes.
  5. Ja parādās kunkuļi, izšķīdina ar putojamo slotiņu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes