Befstrogonovs

Befstrogonovs Foto: Befstrogonovs

Sastāvdaļas

  • 800 g liellopu gaļās
  • 70 g tauku
  • 1 sīpols
  • 1/2 glāzes asās tomātu mērces
  • 1 ēdamkarote kviešu miltu
  • nepilna glāze skāba krējuma
  • sāls
  • pipari
  • cukurs
  • lauru lapas
  • ūdens

Pagatavošana

  1. Liellopu gaļu sagriež 1-2 cm biezās šķēlēs, izdauza, sagriež apmēram 1/2 cm platās 4-5 cm garās sloksnītēs.
  2. Nosusinātas gaļas sloksnītes liek uz pannas sakarsētos taukos un pacep brūnus, tad pārliek katliņā.
  3. Sasmalcinātu sīpolu sacep kopā ar miltiem, pievieno aso tomātu mērci, piparus, sāli, lauru lapas, nedaudz cukura, pēc vajadzības ūdeni, krējumu un uzvāra.
  4. Mērci pārlej befstrogonovam, uz lēnas uguns maisot vēlreiz uzvāra.
  5. Ja gaļa vel nav mīksta, jāvāra, līdz tā kļūst mīksta.
  6. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem un dārzeņu salātiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes