Sastāvdaļas
- 800 g liellopu gaļās
- 70 g tauku
- 1 sīpols
- 1/2 glāzes asās tomātu mērces
- 1 ēdamkarote kviešu miltu
- nepilna glāze skāba krējuma
- sāls
- pipari
- cukurs
- lauru lapas
- ūdens
Pagatavošana
- Liellopu gaļu sagriež 1-2 cm biezās šķēlēs, izdauza, sagriež apmēram 1/2 cm platās 4-5 cm garās sloksnītēs.
- Nosusinātas gaļas sloksnītes liek uz pannas sakarsētos taukos un pacep brūnus, tad pārliek katliņā.
- Sasmalcinātu sīpolu sacep kopā ar miltiem, pievieno aso tomātu mērci, piparus, sāli, lauru lapas, nedaudz cukura, pēc vajadzības ūdeni, krējumu un uzvāra.
- Mērci pārlej befstrogonovam, uz lēnas uguns maisot vēlreiz uzvāra.
- Ja gaļa vel nav mīksta, jāvāra, līdz tā kļūst mīksta.
- Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem un dārzeņu salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!