Sastāvdaļas
● 800 g laša fileja ar ādu
● 1 ēd.k. eļļa
● 1 paciņa Santa Maria Garšvielu maisījums gaļas marinēšanai ar garšaugiem (RUB)
● Santa Maria BBQ mērce ar grauzdētiem ķiplokiem
● 200 g dzeltenie ķiršu tomāti
● 200 g sarkanie ķiršu tomāti
● 0.5 gab. sīpolloku buntīte
● 200 g rukola
● 2 ēd.k. olīveļļa
● 1 ēd.k. ābolu sidra etiķis
● 1 ēd.k. medus
● Santa Maria Akmens sāls
● Santa Maria Tellicherri melnie pipari
Porciju skaits – 4
Pagatavošana
- Laša fileju apsmērē ar olīveļļu un kārtīgi apviļā garšvielu maisījumā. Lasi liek uz sakarsētas grilpannas vai grila ar ādu uz leju.
- Cepot pirmās 10 minūtes, grilu noslēdz ar vāku, pēc tam atver un lasi apsmērē ar BBQ mērci.
- Turpina to cept vēl 5 minūtes uz grila bez vāka.
- Noskalo tomātus un apbrūnina uz grilpannas vai grila, atdzesē un sagriež uz pusēm.
- Pagatavo mērci - sajauc olīveļļu, ābolu etiķi, medu, sāli un piparus.
- Lielā bļodā samaisa rukolu, grilētos tomātus, sakapātus lociņus un pirms pasniegšanas pārlej ar salātu mērci.