Sastāvdaļas
- 1 iepakojums saldētas biskvīta mīklas
- 0,8 glāzes piena
- 0,2 glāzes rīvēta kokosrieksta
- 1 ola
- 1 olas dzeltenums
- 0,2 glāzes cukura
- 1 ēdamkarote miltu
- 1,2 tējkarotes vaniļas esences
- 0,3 tējkarotes kokosriekstu esences
- 1 banāns
- 1 glāze saldā krējuma 35-40% tauku
- 1/2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
- 3 ēdamkarotes cukura
- kokosriekstu skaidiņas pēc garšas
Pagatavošana
- Gatavo biskvītus - mīklu atlaidina, izrullē un liek ietaukotās veidnēs, sadursta ar dakšiņu, izcep un atdzesē veidnēs.
- Pienu lej katlā, pievieno rīvētu kokosriekstu - samaisa, katlu liek uz vidējas uguns un uzvāra.
- Bļodā sakuļ olu, olas dzeltenumu, cukuru, miltus viendabīgā masā.
- Pagatavotajā mīklā, maisot, lēni lej karstā piena maisījumu.
- Mīklas - piena maisījumu atkal lej katlā un uzvāra.
- Kad maisījums uzvārījies, to turpina maisīt 2 minūtes.
- Karstajam maisījumam pievieno vaniļas un kokosriekstu esenci.
- Pagatavoto pildījumu vienādās daļās lej izceptā biskvīta formās, liek ledusskapī.
- Izņem no ledusskapja tad, kad pildījumu ir viegli atdalīt no biskvīta.
- Banānu notīra un sagriež šķēlītēs.
- Uz katras kūciņas liek banāna sķēlītēs.
- Gatavo krēmu - sakuļ atdzesētu saldo krējumu ar kukurūzas cieti, cukuru, vaniļas esenci - biezā masā.
- Krēmu uzklāj uz kūciņām, vienādās daļās, tā, lai banānu šķēlītes būtu pilnībā pārklātas.
- Ja vēlas, pārkaisa ar grauzdētām kokosriekstu skaidiņām.
- Pirms pasniegšanas liek ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!