Banānu-kokosriekstu krēma kūciņa

Banānu-kokosriekstu krēma kūciņa Foto: Banānu-kokosriekstu krēma kūciņa

Sastāvdaļas

  • 1 iepakojums saldētas biskvīta mīklas
  • 0,8 glāzes piena
  • 0,2 glāzes rīvēta kokosrieksta
  • 1 ola
  • 1 olas dzeltenums
  • 0,2 glāzes cukura
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1,2 tējkarotes vaniļas esences
  • 0,3 tējkarotes kokosriekstu esences
  • 1 banāns
  • 1 glāze saldā krējuma 35-40% tauku
  • 1/2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • kokosriekstu skaidiņas pēc garšas

Pagatavošana

  1. Gatavo biskvītus - mīklu atlaidina, izrullē un liek ietaukotās veidnēs, sadursta ar dakšiņu, izcep un atdzesē veidnēs.
  2. Pienu lej katlā, pievieno rīvētu kokosriekstu - samaisa, katlu liek uz vidējas uguns un uzvāra.
  3. Bļodā sakuļ olu, olas dzeltenumu, cukuru, miltus viendabīgā masā.
  4. Pagatavotajā mīklā, maisot, lēni lej karstā piena maisījumu. 
  5. Mīklas - piena maisījumu atkal lej katlā un uzvāra.
  6. Kad maisījums uzvārījies, to turpina maisīt 2 minūtes.
  7. Karstajam maisījumam pievieno vaniļas un kokosriekstu esenci.
  8. Pagatavoto pildījumu vienādās daļās lej izceptā biskvīta formās, liek ledusskapī. 
  9. Izņem no ledusskapja tad, kad pildījumu ir viegli atdalīt no biskvīta. 
  10. Banānu notīra un sagriež šķēlītēs.
  11. Uz katras kūciņas liek banāna sķēlītēs.
  12. Gatavo krēmu - sakuļ atdzesētu saldo krējumu ar kukurūzas cieti, cukuru, vaniļas esenci - biezā masā. 
  13. Krēmu uzklāj uz kūciņām, vienādās daļās, tā, lai banānu šķēlītes būtu pilnībā pārklātas.
  14. Ja vēlas, pārkaisa ar grauzdētām kokosriekstu skaidiņām.
  15. Pirms pasniegšanas liek ledusskapī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes