Sastāvdaļas
- 1 glāze kokosriekstu skaidiņu (saldo)
- 1 glāze drupinātu zemesriekstu (sālītu)
- 170 g rūgtās šokolādes
- 1 ēdamkarotes augu eļļas
- 4 mazi sagriezti banāni
Pagatavošana
- Veidnē ieklāj cepamo papīru.
- Pannā, bez taukvielām, ik pa laikam maisot, apgrauzdē kokosriekstu skaidiņas - uz vidējas uguns.
- Izņem no pannas, ieliek bļodā un atdzesē.
- Citā bļodā ieber drupinātus zemesriekstus.
- Izkausē šokolādi, atdzesē, lai tā sabiezētu.
- Uz iesmiņa uzdur vienu banāna gabaliņu, mērcē kausētajā šokolādē.
- Tad apviļā kokosriekstu skaidiņās vai drupinātajos zemesriekstos.
- Apviļātos banānu gabaliņus liek veidnē, patur, lai tie nedaudz sacietētu.
- Tad liek ledusskapī uz divām stundām.
- Pirms pasniegšanas, banānus nedaudz atlaidina.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!