Sastāvdaļas
- 250-300 g sausu balto pupiņu
- 1 sīpols
- 1 burkāns
- 1 bundža konservētu tomātu savā sulā
- 4 mednieku desiņas
- augu eļļa cepšanai
- sāls, malti melnie pipari
- kūpināta paprika
Pagatavošana
- Pupiņas nomazgā, mērcē aukstā ūdenī uz nakti.
- Ūdeni no pupiņām nolej, tās vēlreiz nomazgā, uzlej tīru ūdeni, attiecībā 1:3 un vāra, kamēr gatavas.
- Pupiņas, atkarībā no šķirnes, vārās, no 40 minūtēm, līdz 1 stundai.
- Ūdeni, kurā vārījušās pupiņas, nolej un noliek malā, vēlāk vajadzēs.
- Sīpolu sagriež, burkānu sarīvē.
- Mednieku desiņas sagriež gabaliņos.
- Augu eļļā apcep burkānu un sīpolu, kamēr tie kļūst zeltaini, pievieno desiņas, sāli, garšvielas, visu kopā turpina cept dažas minūtes.
- Pannā pievieno tomātus, ar visu sulu, samaisa, izkarsē.
- Pievieno pupiņas, ja šķidrums ir par daudz iztvaikojis, pielej ūdeni, kurā vārījās pupiņas, visu samaisa, samazina uguni.
- Pannai uzliek vāku un turpina sautēt 15 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!