Pelēkie zirņi

Sastāvdaļas

  • 350 g pelēko zirņu
  • ūdens
  • 200 g žāvētu krūtiņu
  • 1 sīpols
  • sāls
  • melnie pipari

Pagatavošana

  1. Pelēkos zirņus mērcēt aukstā ūdenī 2-3 stundas vai pat citreiz ja ir laiks atstāj uz nakti.
  2. No zirņiem nolej ūdeni.
  3. Zirņus skalo tekošā ūdenī.
  4. Katlā lej tīru ūdeni, beram iekšā pelēkos zirņus un vāram (40-50 minūtes atkarīgs no zirņiem).
  5. Ik pa laikam būtu vēlams noņemt tās putas, kas veidojas katliņā.
  6. Ja ar laiku ūdens iztvaicējis katla var pievienot vārošu ūdeni.
  7. Kad zirņi gandrīz gatavi pievieno sāli.
  8. Sīpolus, žāvētu krūtiņu jeb citu žāvējumu sagriež nelielos kubiciņos.
  9. Gaļu apcep sakarsēta panna (bez eļļas) dažas minūtes, tad pievieno sīpolus, piparus.
  10. Cep līdz paliek viss zeltaini brūns.
  11. Gataviem zirņiem nolej ūdeni, ber panna pie gaļas un sīpoliem.
  12. Zirņus atstājam zem vāka lai ievelkas (5-10 minūtes).
  13. Zirņus pasniedz karstus ar kefīru vai skābo krējumu.

Recepti piedāvā: videovirtuve.lv

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

 

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes