Sastāvdaļas
- 1 ziedkāposts
- 1 brokolis
- 1 neliels kabacis
- 100 g pākšu pupiņu
- 1 sarkanā paprika
- 4 kartupeļi
- 1 sīpols
- 100 g zirnīšu
- 1 burkāns
- sāls
- pipari
- eļļa cepšanai
- 100 g krējuma
Pagatavošana
- Sīpolu sagriež un sakarsētā eļļa katliņā apcep, burkānus sagriež ripiņās, kartupeļus gabaliņos, liek klāt sīpoliem, pārlej nedaudz uzvārīta ūdens un lēni sautē pusgatavus.
- Kabaci sagriež šķēlītes, ziedkāpostu - ziedkopās, paprikas - gabaliņos, pupiņām nogriež galus, pārgriež uz pusēm.
- Visu liek sautējumā, pielej vel karstu ūdeni, lai dārzeņi tik tikko pārsegti, piemet sāli, piparus, liek klāt arī svaigus zirnīšu un nemaisot turpina sautēt.
- Piecas minūtes pirms dārzeņi gatavi sautējumā liek ziedkopās sagrieztu brokoli un saldētus vai konservētus zirnīšus.
- Pēc patikas sautējumu var uztumēt, iemaisot tajā ūdenī iejauktus miltus (1 ēdamkaroti).
- Pasniedzot pārlej krējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!