Dārzeņu sautējums

Dārzeņu sautējums Foto: Dārzeņu sautējums

Sastāvdaļas

  • 1 ziedkāposts
  • 1 brokolis
  • 1 neliels kabacis
  • 100 g pākšu pupiņu
  • 1 sarkanā paprika
  • 4 kartupeļi
  • 1 sīpols
  • 100 g zirnīšu
  • 1 burkāns
  • sāls
  • pipari
  • eļļa cepšanai
  • 100 g krējuma

Pagatavošana

  1. Sīpolu sagriež un sakarsētā eļļa katliņā apcep, burkānus sagriež ripiņās, kartupeļus gabaliņos, liek klāt sīpoliem, pārlej nedaudz uzvārīta ūdens un lēni sautē pusgatavus.
  2. Kabaci sagriež šķēlītes, ziedkāpostu - ziedkopās, paprikas - gabaliņos, pupiņām nogriež galus, pārgriež uz pusēm.
  3. Visu liek sautējumā, pielej vel karstu ūdeni, lai dārzeņi tik tikko pārsegti, piemet sāli, piparus, liek klāt arī svaigus zirnīšu un nemaisot turpina sautēt.
  4. Piecas minūtes pirms dārzeņi gatavi sautējumā liek ziedkopās sagrieztu brokoli un saldētus vai konservētus zirnīšus.
  5. Pēc patikas sautējumu var uztumēt, iemaisot tajā ūdenī iejauktus miltus (1 ēdamkaroti).
  6. Pasniedzot pārlej krējumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes