Sastāvdaļas
- 60 g maltu auzu pārslu
- 30 ml jogurta bez piedevām
- 200 g vājpiena biezpiena
- 150 ml vājpiena
- 100 g aveņu (vai citu ogu)
- 1/2 citrona sulas
- 14 g želatīna
Pagatavošana
- Maltās auzu pārslas samaisa ar jogurtu.
- Noņemamo mazo formiņu malas liek traukā, blīvi saliek auzu pārslu masu formiņās, liek ledusskapī uz 40 minūtēm.
- Katlā uzkarsē pienu.
- Želatīnu izšķīdina ūdenī un tikko piens sāk vārīties, pielej želatīnu, maisot uzvāra un pēc 10-20 sekundēm noņem no uguns.
- Piena masu pievieno biezpienam un kārtīgi samaisa.
- Masu atdzesē un liek formiņās uz auzu pārslu biskvītiem.
- Kūciņas atkal liek ledusskapī.
- Gatavo ogu želeju - citrona sulu samaisa ar želatīnu un, maisot uzvāra.
- Noņem no uguns un samaisa ar sablenderētām ogām.
- Želeju lej uz kūciņām un vēlreiz liek ledusskapī uz 15-20 minūtēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!