Auzu pārslu kūciņas ar ogām

Auzu pārslu kūciņas ar ogām Foto: Auzu pārslu kūciņas ar ogām

Sastāvdaļas

  • 60 g maltu auzu pārslu
  • 30 ml jogurta bez piedevām
  • 200 g vājpiena biezpiena
  • 150 ml vājpiena
  • 100 g aveņu (vai citu ogu)
  • 1/2 citrona sulas
  • 14 g želatīna

Pagatavošana

  1. Maltās auzu pārslas samaisa ar jogurtu.
  2. Noņemamo mazo formiņu malas liek traukā, blīvi saliek auzu pārslu masu formiņās, liek ledusskapī uz 40 minūtēm.
  3. Katlā uzkarsē pienu.
  4. Želatīnu izšķīdina ūdenī un tikko piens sāk vārīties, pielej želatīnu, maisot uzvāra un pēc 10-20 sekundēm noņem no uguns.
  5. Piena masu pievieno biezpienam un kārtīgi samaisa.
  6. Masu atdzesē un liek formiņās uz auzu pārslu biskvītiem.
  7. Kūciņas atkal liek ledusskapī.
  8. Gatavo ogu želeju - citrona sulu samaisa ar želatīnu un, maisot uzvāra.
  9. Noņem no uguns un samaisa ar sablenderētām ogām.
  10. Želeju lej uz kūciņām un vēlreiz liek ledusskapī uz 15-20 minūtēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes