Sastāvdaļas
- 600 g ābolu
- sasmalcināta apelsīnu vai citronu miziņas
- 1/2 glāzes cukura
- 1 glāze ievārījuma
- 1 ēdamkarote sviesta
- 1 ola pārziešanai
- pūdercukurs pārkaisīšanai
- kārtainā mīkla
Pagatavošana
- Ābolus bez serdes un mizas sagriež mazās šķēlītēs, pārber ar cukuru un apelsīnu miziņām, sajauc ar ievārījumu.
- Uz plāts liek plānu kārtu mīklas, virsū liek sagatavoto ābolu masu, uz tās - sviesta piciņas.
- Visu pārklāj ar plānu mīklas kārtu, pārziež ar olu, cep stipri karsētā cepeškrāsnī.
- Mazliet padzisušu izgāž uz lēzena trauka, pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!