Ābolu pīrāgs

Ābolu pīrāgs Foto: Ābolu pīrāgs

Sastāvdaļas

  • 600 g ābolu
  • sasmalcināta apelsīnu vai citronu miziņas
  • 1/2 glāzes cukura
  • 1 glāze ievārījuma
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 1 ola pārziešanai
  • pūdercukurs pārkaisīšanai
  • kārtainā mīkla

Pagatavošana

  1. Ābolus bez serdes un mizas sagriež mazās šķēlītēs, pārber ar cukuru un apelsīnu miziņām, sajauc ar ievārījumu.
  2. Uz plāts liek plānu kārtu mīklas, virsū liek sagatavoto ābolu masu, uz tās - sviesta piciņas.
  3. Visu pārklāj ar plānu mīklas kārtu, pārziež ar olu, cep stipri karsētā cepeškrāsnī.
  4. Mazliet padzisušu izgāž uz lēzena trauka, pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes