Debesmannā jeb uzpūtenis: omes recepte

Debesmannā jeb uzpūtenis: omes recepte Foto: Debesmannā jeb uzpūtenis: omes recepte

Sastāvdaļas

  • 4 ēdamkarotes mannā
  • 1 burciņa ievārījuma (pēc garšas)
  • ūdens
  • piens

Pagatavošana

  1. Savāra kārtīgu zaptsūdeni: 0,5 l ūdenī liec ievārījumu, kārtīgi samaisi, tad izkās to caur marli, lai ūdenī nav biezumu.
  2. Nokāsto ūdeni liec uz uguns vārīties, pievieno mannā un kārtīgi samaisi. Ļauj mannai uzvārīties, visu laiku cītīgi maisot saturu, lai putra nepiedeg.
  3. Kad manna kārtīgi uzbriedusi, putra kļuvusi biezāka, bet vēl aizvien šķidra, uzreiz tā jāputo.
  4. Izmantoju mūsdienu tehnoloģijas – mikseri.
  5. Jāputo ir ilgi (kādas 20 minūtes) – līdz masa ir dubultojusies un kļuvusi gaiša pēc krāsas.
  6. Līdz ar putošanu tā lēnām atdziest un paliek gaisīga.
  7. Pasniedz debesmannā ar pienu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes