Zefīra torte

Zefīra torte Foto: Zefīra torte

Sastāvdaļas

  • 500 g zefīra
  • 150 g smilšu mīklas cepumu
  • 1 paciņa sviesta
  • 1 glāze attīrītu valriekstu
  •  1 bundža vārīta iebiezinātā piena

Pagatavošana

  1. Sviestu atlaidina istabas temperatūrā.
  2. Cepumus sasmalcina.
  3. Ceturtdaļu valriekstu noliek malā, tortes rotāšanai, pārējos sasmalcina.
  4. Zefīrus sadala uz pusītēm.
  5. Sakuļ iebiezināto pienu ar sviestu.
  6. Pievieno 2/3 sasmalcināto cepumu un sasmalcinātos riekstus, sakuļ viendabīgā masā.
  7. Traukā liek zefīra pusītes, tuvu vienu otrai.
  8. Atstarpes starp zefīra pusītēm aizpilda ar zefīra gabaliņiem.
  9. Uzklāj krēmu, liek otru zefīra pusīšu kārtu, atkal uzklāj krēmu.
  10. Receptē norādītais zefīra daudzums pietiek divām kārtām, protams, ja vēlas, zefīra daudzumu var variēt.
  11. Tortes virsmu rotā ar valriekstiem, uzkaisa cepumu drupačas.
  12. Lai torte sanāktu interesantāka, var izmantot dažādu garšu zefīrus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes