Sastāvdaļas
- 500 g zefīra
- 150 g smilšu mīklas cepumu
- 1 paciņa sviesta
- 1 glāze attīrītu valriekstu
- 1 bundža vārīta iebiezinātā piena
Pagatavošana
- Sviestu atlaidina istabas temperatūrā.
- Cepumus sasmalcina.
- Ceturtdaļu valriekstu noliek malā, tortes rotāšanai, pārējos sasmalcina.
- Zefīrus sadala uz pusītēm.
- Sakuļ iebiezināto pienu ar sviestu.
- Pievieno 2/3 sasmalcināto cepumu un sasmalcinātos riekstus, sakuļ viendabīgā masā.
- Traukā liek zefīra pusītes, tuvu vienu otrai.
- Atstarpes starp zefīra pusītēm aizpilda ar zefīra gabaliņiem.
- Uzklāj krēmu, liek otru zefīra pusīšu kārtu, atkal uzklāj krēmu.
- Receptē norādītais zefīra daudzums pietiek divām kārtām, protams, ja vēlas, zefīra daudzumu var variēt.
- Tortes virsmu rotā ar valriekstiem, uzkaisa cepumu drupačas.
- Lai torte sanāktu interesantāka, var izmantot dažādu garšu zefīrus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!