Žagariņi

Žagariņi pēc vecmāmiņas receptes Foto: Žagariņi

Sastāvdaļas

  • 1 ola
  • 70 g cukura
  • 2 ēdamkarotes piena
  • 2 pilieni citroneļļas
  • 200 - 250 g kviešu miltu
  • 1 naža gals cepamā pulvera
  • pūdercukurs
  • tauki

Pagatavošana

  1. Olu ar cukuru saputo, pielej citroneļļu, pieber kviešu miltus, kurus iepriekš izsijā kopā ar cepamo pulveri.
  2. Mīklu krietni samīca. Tai jābūt tik biezai, ka labi ļaujas izveltnēt.
  3. Mīklu izveltnē paplāni un sagriež apmēram 10 cm garas un 4 - 5 cm plātās strēmelēs.
  4. Katras strēmeles apakšējo daļu (atstājot veselu apmēram 1 1/2 cm platu strīpu) sagriež vienādās bārkstīs, tad, pie negrieztās malas pieturot, strēmelīti satin, atstājot bārkstis brīvas.
  5. Cep taukos gaiši brūnus, žagaru buntītei līdzīgus cepumus.
  6. Izceptus pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes