Sastāvdaļas
- 1 ola
- 70 g cukura
- 2 ēdamkarotes piena
- 2 pilieni citroneļļas
- 200 - 250 g kviešu miltu
- 1 naža gals cepamā pulvera
- pūdercukurs
- tauki
Pagatavošana
- Olu ar cukuru saputo, pielej citroneļļu, pieber kviešu miltus, kurus iepriekš izsijā kopā ar cepamo pulveri.
- Mīklu krietni samīca. Tai jābūt tik biezai, ka labi ļaujas izveltnēt.
- Mīklu izveltnē paplāni un sagriež apmēram 10 cm garas un 4 - 5 cm plātās strēmelēs.
- Katras strēmeles apakšējo daļu (atstājot veselu apmēram 1 1/2 cm platu strīpu) sagriež vienādās bārkstīs, tad, pie negrieztās malas pieturot, strēmelīti satin, atstājot bārkstis brīvas.
- Cep taukos gaiši brūnus, žagaru buntītei līdzīgus cepumus.
- Izceptus pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!