Vistas fileja ar baklažāniem ķīniešu gaumē

Vistas fileja ar baklažāniem ķīniešu gaumē Foto: Vistas fileja ar baklažāniem ķīniešu gaumē

Sastāvdaļas

  • 800 g vistas filejas
  • 900 g baklažānu
  • 60 ml sojas mērces
  • 60 ml sarkanvīna etiķa
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 1 ēdamkarote rīvēta svaiga ingvera
  • 1 tējkarote sezama sēkliņu
  • 2 tējkarotes kukurūzas cietes (vai 1 tējkarote kartupeļu cietes)
  • 1 ķiploka daiviņa
  • naža gals malta čili pipara

Pagatavošana

  1. Vistas gaļu sagriež 1 cm garās strēmelēs.
  2. Baklažānus sagriež salmiņos.
  3. Vairākos piegājienos, cep vistas gaļu, augu eļļā, uz lielas uguns, tik ilgi, kamēr gaļa iekšā vairs nav rozā.
  4. Izcepto gaļu liek traukā un noliek malā.
  5. Pannā, kur cepās gaļa, liek baklažānus, pievieno ingveru, ķiplokus, 60 ml ūdens - visu uzvāra.
  6. Samazina uguni vidējā līmenī, pannai uzliek vāku, sutina, ik pa brīdim, apmaisot,kamēr šķidrums iztvaiko un baklažāni ir gatavi. 
  7. Atsevišķā traukā samaisa sojas mērci, etiķi, sezama sēkliņas, kukurūzas cieti, čili piparus un cukuru.
  8. Vistas gaļu pievieno baklažāniem, pārlej ar sojas mērces maisījumu un uz lielas uguns visu uzvāra.
  9. Tad samazina uguni un, maisot cep, kamēr mērce sabiezē.
  10. Gatavu vistas fileju pasniedz ar rīsiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes