Vista ar rīsiem

Vista ar rīsiem Foto: Vista ar rīsiem

Sastāvdaļas

  • 1 vista
  • 1 sīpols
  • 1 paprikas pāksts
  • 1,5 glāzes rīsu
  • pusglāze baltvīna
  • 200 g zaļo zirnīšu
  • 2 marinētu piparu pākstis
  • 3 ēdamkarotes augu eļļas
  • pusglāze tomātu biezeņa
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 tējkarote sarkano piparu
  • 1 l ūdens
  • viena citrona sula
  • sāls

Pagatavošana

  1. Vistu ierīvē ar sāli, citrona sulu un 2 sasmalcinātu ķiploku daiviņu maisījumu un 1 stundu marinē.
  2. Eļļā izsautē atlikušos ķiplokus, gredzenos sagrieztus sīpolus un papriku.
  3. Pievieno tomātu biezeni un vistas gabalus.
  4. Sautē, līdz gaļa mīksta.
  5. Vistu noliek atsevišķi.
  6. Rīsiem pievieno mērci, kurā tika sautēta vista, izmaisa, pielej vīnu, ūdeni un sagrieztus marinētos piparus.
  7. Virsū saliek vistas gabalus.
  8. Kad rīsi uzsūkuši šķidrumu, pievieno zaļos zirnīšus un sautē 5 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes