Sastāvdaļas
- 1 vista
- 1 sīpols
- 1 paprikas pāksts
- 1,5 glāzes rīsu
- pusglāze baltvīna
- 200 g zaļo zirnīšu
- 2 marinētu piparu pākstis
- 3 ēdamkarotes augu eļļas
- pusglāze tomātu biezeņa
- 4 ķiploka daiviņas
- 1 tējkarote sarkano piparu
- 1 l ūdens
- viena citrona sula
- sāls
Pagatavošana
- Vistu ierīvē ar sāli, citrona sulu un 2 sasmalcinātu ķiploku daiviņu maisījumu un 1 stundu marinē.
- Eļļā izsautē atlikušos ķiplokus, gredzenos sagrieztus sīpolus un papriku.
- Pievieno tomātu biezeni un vistas gabalus.
- Sautē, līdz gaļa mīksta.
- Vistu noliek atsevišķi.
- Rīsiem pievieno mērci, kurā tika sautēta vista, izmaisa, pielej vīnu, ūdeni un sagrieztus marinētos piparus.
- Virsū saliek vistas gabalus.
- Kad rīsi uzsūkuši šķidrumu, pievieno zaļos zirnīšus un sautē 5 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!