Ungāru riekstu pīrāgs ar āboliem

Ungāru riekstu pīrāgs ar āboliem Foto: Ungāru riekstu pīrāgs ar āboliem

Sastāvdaļas

 ● 1,5 glāzes miltu
 ● 100 g sviesta
 ● 1 ola
 ● 180 g cukura
 ● 10 g vaniļas cukura
 ● 1 tējkarote cepamā pulvera
 ● 3-4 āboli
 ● 1/2 glāzes drupinātu valriekstu
 ● kardamons pēc garšas
 ● šķipsniņa malta kanēļa
 ● 1 ēdamkarote auksta ūdens

Pagatavošana

    1. Olu sakuļ ar 80 gramiem cukura, 1 ēdamkaroti auksta ūdens un sviestu.
    2. Pievieno miltus ar cepamo pulveri - samīca elastīgu mīklu.
    3. Mīklu izlīdzina veidnē.
    4. Veidni liek 190°C temperatūrā sakarsētā krāsnī, cep, kamēr biskvīts kļūst mazliet zeltains.
    5. Gatavo pildījumu - ābolus nomizo, izņem serdes un sarīvē, pievieno valriekstus, atlikušo cukuru, vaniļas cukuru, garšvielas pēc vēlēšanās = samaisa.
    6. Veidni izņem no krāsns, uz biskvīta izlīdzina pildījumu, liek atpakaļ krāsnī, turpina cept 20-25 minūtes.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes