Tradicionālie kāpostu tīteņi

Tradicionālie kāpostu tīteņi Foto: Tradicionālie kāpostu tīteņi

Sastāvdaļas

  • 1 kg svaigu kāpostu
  • 100 g tauku
  • 70 g tomātu biezeņa
  • 2 ēdamkarotes kviešu miltu
  • 1/2 glāzes skāba krējuma
  • ūdens
  • sāls

Pildījumam:

  • 500 g maltas cūkgaļas
  • 2 sīpoli
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 75 g rīsu
  • sāls

Pagatavošana

  1. Izvēlas vidēja lieluma mīkstu kāpostgalviņu, izgriež kacenu, liek verdošā sālsūdenī un pavāra, līdz lapas kļūst elastīgas.
  2. Izņem no ūdens un atdala no galviņas atsevišķas lapiņas.
  3. Lapu biezāko daļu pamatnē ar koka karoti viegli izdauza, uzliek gaļas un rīsu pildījumu, pārloka pāri lapu sānu maliņas un satin.
  4. Tīteņus apviļā miltos un sakarsētos taukos apcep brūnus.
  5. Pēc tam pārliek katlā, pielej buljonu vai karstu ūdeni.
  6. Uz pannas taukos apcep tomātu biezeni, pievieno kāpostu tīteņiem un sautē gatavus.
  7. Kad kāpostu tīteņi gatavi, pievieno krējumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes