Svētku torte ar ogām un zemesriekstiem

Svētku torte ar ogām un zemesriekstiem Foto: Svētku torte ar ogām un zemesriekstiem

Sastāvdaļas

  • 250 g sviesta (mīksta)
  • 1 glāze cukura
  • 5 olu dzeltenumi
  • 1 tējkarote dzeramās sodas (dzēsta etiķī)
  • 300 g skābā krējuma
  • 4 glāzes miltu

Krēmam:

  • 8 olu baltumi
  • 2 glāzes pūdercukura

Ogu biezenis:

  • 1 glāze jāņogu
  • 1 citrons
  • 1 glāze rozīņu
  • 1/2 glāze cukura

Dekorēšanai:

  • 1 glāze zemesriekstu
  • 1/2 glāze jāņogu
  • 100 g zemeņu

Pagatavošana

  1. Ar elektrisko putotāju saputo sviestu, cukuru un olu dzeltenumus.
  2. Pakāpeniski pievieno skābo krējumu un dzeramo sodu, kas dzēsta etiķī.
  3. Miltus izsijā un pievieno mīklai, rūpīgi samaisa viendabīgā masā, sadala 6 vienādās daļās un ievieto ledusskapī uz 1 stundu.
  4. Ogu biezenis: Virtuves kombainā sasmalcina jāņogas, citronu un rozīnes viendabīgā masā.
  5. Pievieno cukuru un labi samaisa. Novieto maliņā līdz būs nepieciešams.
  6. Izņem vienu mīklas daļu no ledusskapja, izrullē un cep 200°C temperatūrā līdz zeltaini brūnai krāsai.
  7. Tā, pa vienai, mīklas daļas izņem no ledusskapja un katru atsevišķi izcep.
  8. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus un pūdercukuru stingrā, baltā masā.
  9. Zemesriekstus apgrauzdē, ja nepieciešams, notīra un sasmalcina.
  10. Atdzesētos biskvītus pārklāj ar ogu biezeni, tad bezē un riekstiem.
  11. Tad pārklāj vienu pār otru, veidojot torti un pārklāj tās virsmu un sānus ar bezē krēmu.
  12. Virsmu dekorē ar zemesriekstiem, jāņogām un zemenēm.
  13. Ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes