Sastāvdaļas
- 250 g sviesta (mīksta)
- 1 glāze cukura
- 5 olu dzeltenumi
- 1 tējkarote dzeramās sodas (dzēsta etiķī)
- 300 g skābā krējuma
- 4 glāzes miltu
Krēmam:
- 8 olu baltumi
- 2 glāzes pūdercukura
Ogu biezenis:
- 1 glāze jāņogu
- 1 citrons
- 1 glāze rozīņu
- 1/2 glāze cukura
Dekorēšanai:
- 1 glāze zemesriekstu
- 1/2 glāze jāņogu
- 100 g zemeņu
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo sviestu, cukuru un olu dzeltenumus.
- Pakāpeniski pievieno skābo krējumu un dzeramo sodu, kas dzēsta etiķī.
- Miltus izsijā un pievieno mīklai, rūpīgi samaisa viendabīgā masā, sadala 6 vienādās daļās un ievieto ledusskapī uz 1 stundu.
- Ogu biezenis: Virtuves kombainā sasmalcina jāņogas, citronu un rozīnes viendabīgā masā.
- Pievieno cukuru un labi samaisa. Novieto maliņā līdz būs nepieciešams.
- Izņem vienu mīklas daļu no ledusskapja, izrullē un cep 200°C temperatūrā līdz zeltaini brūnai krāsai.
- Tā, pa vienai, mīklas daļas izņem no ledusskapja un katru atsevišķi izcep.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus un pūdercukuru stingrā, baltā masā.
- Zemesriekstus apgrauzdē, ja nepieciešams, notīra un sasmalcina.
- Atdzesētos biskvītus pārklāj ar ogu biezeni, tad bezē un riekstiem.
- Tad pārklāj vienu pār otru, veidojot torti un pārklāj tās virsmu un sānus ar bezē krēmu.
- Virsmu dekorē ar zemesriekstiem, jāņogām un zemenēm.
- Ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!