Stirnas cepetis

Stirnas cepetis Foto: Stirnas cepetis

Sastāvdaļas

  • stirnas ciska
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • 30 g speķa
  • 1/2 l ūdens
  • 3 paegļogas
  • 200 g skābā krējuma
  • 1 glāze sarkanvīna
  • 2 ēdamkarotes pārtikas cietes

Pagatavošana

  1. Gaļu nomazgā, nosusina, noņem plēves un ierīvē ar sāls un piparu maisījumu.
  2. Cepešpannu ieziež ar sviestu, uzliek gaļu, virsū saliek speķa šķēlītes un pielej 1/8 l ūdens.
  3. Liek cepties iepriekš līdz 220°C sakarsēta cepeškrāsnī un cep 45 minūtes.
  4. Pieliek saspaidītas paegļogas un pielej 1/4 l verdoša ūdens.
  5. Turpmākajās 40 minūtēs karstumu samazina līdz 200°C.
  6. Kad gaļai jācepas vēl 15 minūtes, cepeti pārlej ar krējumu.
  7. Pēc tam cepeti pārceļ citā traukā un noliek siltumā.
  8. Mērci iebiezina ar ūdenī izšķīdinātu cieti. Pielej sarkanvīnu un pieliek garšvielas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes