Sastāvdaļas
- 1 litrs piena
- 100 g cukurs (ja garšo ļoti saldi deserti, var likt vairāk) + 30 g cukura glazūrai
- 7 olu dzeltenumi
- 25 g kukurūzas cietes
- 1 citrona rīvēta miziņa
- 1 kanēļa standziņa
Pagatavošana
- Ielej 800 ml pienu katliņā, pievieno cukuru, rīvētu citrona miziņu, kanēļa standziņu un uzvāra ik palaikam apmaisot.
- Atlikušajam 200 ml pienam pievieno cieti, olu dzeltenumus un labi izmaisa.
- Karstajā pienā, lēni un ar tievu strūklu, lej dzeltenumu masu. Paralēli ātri maisa. Kad parādās pirmie burbuļi, izslēdz.
- Izņem kanēļa standziņu un salej krēmu mazos cepamtraukos un atstāj atdzist.
- Uzber virsū cukuru un liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī (funkcija grils) pašā augšā apmēram uz 5 minūtēm. Izveidosies cukura garoziņa.
- Ja mājās ir kulinārijas gāzes deglis, tad dažās sekundēs var karamelizēt cukuru bez cepeškrāsns un grila funkcijas.
- Dekorē ar ogām un pasniedz.
Ja kādai citai receptei izmanto tikai olu baltumus un nezini, kur likt dzeltenumus, tad pamēģini šo Spāņu krēmu.
Receptes un foto autore: Aina Pitrāne
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!