Sastāvdaļas
- 150 g šokolādes sviesta
- 1 ola
- 1/2 glāze cukura
- 4 ēdamkarotes 10% saldā krējuma
- milti (pēc acu mēra)
Pildījumam:
- 2 olas
- 1/2 glāze 10 % saldā krējuma
- 100 g piena šokolādes
- 200 g vīnogu
- 1/2 g valriekstu
- cukurs (pēc garšas)
Pagatavošana
- Šokolādes sviestu, olas, cukuru un saldo krējumu saputo.
- Tad pievieno tik daudz miltu, lai mīkla būtu gluda un elastīga.
- Trauku pārklāj ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī uz 15 minūtēm.
- Mīklu ieklāj kūkas formā, veidojot augstākas malas, sadursta ar dakšiņu un liek cepties 180°C temperatūrā 15 minūtes.
- Tikmēr šokolādi izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Atsevišķi ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un olas, pakāpeniski pievienojot izkausēto šokolādi.
- Pievieno cukuru pēc garšas un visu samaisa vēl vienu reizi.
- Vīnogas nomazgā, sagriež mazākos gabaliņos. Valriekstus nedaudz sasmalcina.
- Ogas un riekstus pievieno pildījuma masai un pārklāj pār kūkas pamatni.
- Liek cepties vēl 30 minūtes. Dekorē pēc savas gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!