Šokolādes–upeņu konfektes

Šokolādes–upeņu konfektes Foto: Šokolādes–upeņu konfektes

Sastāvdaļas

  • 330 g upenes
  • 170 g tumšā šokolāde
  • 20 g upeņu pulveris
  • 9 g pektīns
  • 48 g glikozes sīrups
  • 455 g cukurs

Pagatavošana

  1. Iesākumā sagatavo upeņu mērci – uzvāra nesaldinātas upenes, sablendē un izkāš caur sietu.
  2. Turpinājumā vāra marmelādes masu, nepārtraukti maisot katliņā sajaukto upeņu mērci, glikozes sīrupu un pektīnu. Kad sāk vārīties, pievieno pusi cukura, kad tas jau pakusis, pievieno arī atlikušo daļu cukura. Nepārtraukti maisot, karsē līdz 106 Celsija grādiem. Lej formās un atstāj uz nakti sacietēt istabas temperatūrā.
  3. Nākamajā dienā temperē jeb kausē šokolādi. Vispirms ūdens peldē izkausē divas trešdaļas no vajadzīgajiem šokolādes gabaliņiem – šokolādes masas temperatūrai ir jābūt 46–49 °C temperatūrā. Pēc tam bļodiņu ar šokolādes masu noņem no karstuma avota un atdzesē līdz 27 grādiem pēc Celsija. Tad šķidrajā šokolādes masā saber labu tiesu no pārējiem šokolādes gabaliņiem un masu apmaisa. 
  4. Tas nepieciešams, lai šokolāde teicami kristalizētos. Tad šokolādi vēlreiz pakarsē, līdz tā atkal ieguvusi 31–32 °C temperatūru. 
  5. Marmelādes konfektes izņem no formām un savieno pusītes. Glazē šokolādē un apber ar upeņu pulveri. Uzglabā slēgtā traukā istabas temperatūrā līdz pat vienam mēnesim.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes