Sastāvdaļas
- 250 g vārītu biešu
- 200 g tumšās šokolādes
- 4 ēdamkarotes stipras kafijas
- 200 g sviesta
- 5 olas
- 1 nepilna glāze cukura
- 1 nepilna glāze miltu
- 1 tējkarotes cepamā pulvera
Glazūrai:
- 200 g sviesta
- 6 tējkarotes piena
- 1/2 glāze cukura
- 6 tējkarotes kakao
Pagatavošana
- Bietes sarīvē un sasmalcina ar blenderi.
- Šokolādi salauž gabaliņos un aplej ar kafiju - uz mazas uguns vai ūdens peldē izkausē.
- Pievieno sagraizītu sviestu un izkausē, noceļ no uguns.
- Olām dzeltenumus atdala no baltumiem un katru atsevišķi saputo - dzeltenumus simboliski, baltumus - stingrās putās, pakāpeniski pievienojot cukuru.
- Šokolādes masai pievieno bietes, ielej olu dzeltenumus un iesijā miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri un kakao, samaisa viendabīgā masā un lēnām iecilā sakultos baltumus - pa daļai un lēni, maisot no apakšas uz augšu.
- Iegūto mīklu lej 22 cm platā formā un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 160°C temperatūrā grādos aptuveni 45 - 60 minūtes, pārbaudot gatavību ar sērkociņu.
- Kamēr kūka dziest, uzvāra glazūru. Sviestu sagriež gabaliņos un izkausē ar cukuru.
- Pielej pienu un iemaisa kakao. Karsē, līdz sabiezē. Pārlej kūkai.
- Oriģinālā gan kūka ieteikta glazēt ar putukrējumu.
Receptes autore: Gunita (Lagzdiņa) Skroderēna
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!