Šokolādes rulete ar riekstu krēmu

Šokolādes rulete ar riekstu krēmu Foto: Šokolādes rulete ar riekstu krēmu

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 4 olas
  • 100 g cukura
  • ½ tējkarotes vaniļas cukura
  • 80 g miltu
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1 ēdamkarote kartupeļu miltu

Krēmam:

  • 100 g cukura
  • 2 tējkarotes cukura sīrupa
  • 200 ml saldā krējuma
  • 10 g sviesta
  • 30 g rūgtās šokolādes
  • naža gals vaniļas cukura

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus samaisa mikserī ar 4 ēdamkarotēm silta ūdens, 50 g cukura un vanilīna šķipsniņu.
  2. Baltumu saputo ar 50 g cukura un iecilā dzeltenumu masā.
  3. Miltus sajauc ar kakao, kartupeļiem miltiem un iesijā olu masā. Mīklu rūpīgi samaisa.
  4. To ielej cepamajā pannā, kurā ieklāts cepamais papīrs. Cep 10 minūtes.
  5. Gatavo biskvītu izgāž uz dvieļa, kas nokaisīts ar cukuru, noņem papīru. Biskvītu sarullē un ļauj tam atdzist.
  6. Uz pannas karamelizē cukuru, pievieno sīrupu, 40 ml saldā krējuma un sviestu.
  7. Pieliek šokolādi un vaniļas cukuru.
  8. Šo masu izlej uz folijas un ļauj sastingt.
  9. Saputo 16- ml saldā krējuma.
  10. Sastingušo šokolādes glazūru sasmalcina ar blenderi, pievieno 3 ēdamkarotes saldā krējuma. Pēc tam piemaisa atlikušo saldo krējumu.
  11. Sarullēto biskvītu atrullē un biezā kārtā uzsmērē šokolādes krēmu.
  12. Atkal sarullē un uz divām stundām liek ledusskapī.
  13. Pirms pasniegšanas uzber pūdercukuru, uzrīvē tumšo šokolādi un dekorē ar ogām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes