Šokolādes - riekstu cepumi

Šokolādes - riekstu cepumi Foto: Šokolādes - riekstu cepumi

Sastāvdaļas

  • 300 g miltu
  • 250 g auksta sviesta
  • 100 g cukura
  • 100 g rūgtas šokolādes
  • 1 bundža iebiezināta piena
  • 0,5 glāzes valriekstu
  • 2- 3 ēdamkarotes šokolādes pilienu

Pagatavošana

  1. Miltus sajauc ar cukuru, pievieno kubiņos sagrieztu sviestu.
  2. Masu kapā ar nazi, pēc tam ar pirkstiem veido drumstalas.
  3. Cepamā formā ieklāj papīru. 2/3 no drumstalām iekaisa formā, izlīdzina, piespiež ar pirkstiem.
  4. Atlikušās drumstalas noliek vēsā vietā.
  5. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.
  6. Sasmalcina šokolādi un kopā ar iebiezināto pienu liek uz uguns un karsē līdz šokolāde izkususi, un masa viendabīga.
  7. Nedaudz atdzesē.
  8. Biskvītu cep 12 minūtes līdz momentam, kad tā maliņas kļūst gaiši brūnas.
  9. Uz biskvīta klāj šokolādes masu.
  10. Sasmalcina valriekstus un sajauc ar atlikušajām drumstalām, šokolādes pilieniem. Pārkaisa šokolādes kārtai.
  11. Cep 30 minūtes. Atdzesē un sagriež kvadrātos.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes