Šokolādes kūciņas ar ķiršu mērci

Šokolādes kūciņas ar ķiršu mērci Foto: Šokolādes kūciņas ar ķiršu mērci

Sastāvdaļas

Kūciņām:

  • 250 g tumšās šokolādes
  • 200 g sviesta
  • 200 g cukura
  • 5 olas
  • 2 ēdamkarotes milti

Mērcei:

  • 400 g saldētu ķiršu bez kauliņiem
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 50 ml ķiršu liķiera vai tumšā ruma
  • 1 līdzena ēdamkarote kartupeļu cietes

Rotājumam:

  • rožu ziedlapiņas
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote želatīna

Pagatavošana

  1. Izkausējiet sviestu uz mazas uguns. Lieciet tajā gabalos salauztu šokolādi. lēni karsējot un patstāvīgi maisot, izkausējiet šokolādi.
  2. Cukuru ieberiet dziļā traukā, pievienojiet olas, putojiet, līdz maisījums kļūst balts un irdens, bet apjoms palielinās trīskārt.
  3. Pieberiet miltus un izmaisiet. Putojot pakāpeniski ar sviestu un šokolādi un sakuliet līdz viendabīgai masai.
  4. Mīklu 2-3 cm kārtā lejiet ar sviestu ietaukotās veidnītēs. Cepiet 20 minūtes līdz 160°C temperatūrai uzkarsētā cepeškrāsnī. Tad novietojiet veidnītes uz auksta, slapja dvieļa un izņemiet no tām nedaudz atdzisušās kūkas.
  5. Ķiršus iemērciet liķierī, pieberiet cukuru un izvāriet. Kartupeļu cieti kārtīgi samaisiet ar ml aukstu ūdeni, ātri pievienojiet mērcei un maisot uzvāriet.
  6. Želatīnam uzlejiet 50 ml auksta, vārīta ūdens, briediniet aptuveni 20 minūtes un izšķīdiniet masā, nopuriniet un apviļājiet cukurā.
  7. Nožāvējiet ar restēm.
  8. Rotāšanai izmantojiet ķīmiski neapstrādātas rožu ziedlapiņas. Ja jums tādu nav, izvēlaties ēdamos puķu ziedus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes