Šokolādes banānu kūka (bez cepšanas)

Šokolādes banānu kūka (bez cepšanas) Foto: Šokolādes banānu kūka (bez cepšanas)

Sastāvdaļas

  • 200 g cepumu
  • 50 g sviesta
  • 400 ml krējuma
  • 1/2 glāzes piena
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 3 ēdamkarotes (ar kaudzīti) kakao pulvera
  • 1 paciņa (10 g) želatīna
  • 2 banāni

Pagatavošana

  1. Blenderī sasmalcina cepumus. Sviestu izkausē ūdens peldē. Samaisa cepumu drupačas ar sviestu.
  2. Cepamajā formā (ar noņemamu malu, 20 cm diametrā) ieklāj cepamo papīru. Ieliek cepumu masu, vienmērīgi izlīdzina un uz 15 minūtēm ieliek ledusskapī.
  3. Uzbriedina želatīnu. To samaisa ar 4 ēdamkarotēm ūdens (istabas temperatūrā) un atstāj 15 minūtes.
  4. Krējumu samaisa ar 2 ēdamkarotēm cukura.
  5. Katliņā sajauc kakao pulveri ar 2 ēdamkarotēm cukura, pievieno pienu. Liek uz lēnas uguns un vāra, nepārtraukti maisot, 2 - 3 minūtes.
  6. Mazliet padzisušu kakao masu sajauc ar krējumu.
  7. Želatīnu ūdens peldē izkausē, līdz tas pilnībā izšķīst, bet nevāra. Želatīnu pievieno krējuma - kakao masai un rūpīgi samaisa.
  8. Uz cepumu pamatnes kārto gareniski sagrieztus banānus. Uzlej krēmu.
  9. Torti uz 4 - 5 stundām liek ledusskapī, bet vē labā - atstāj tur visu nakti.
  10. Dekorē, kā vēlas, - var ar fizāļiem, rīvētu šokolādi utt.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes