Sastāvdaļas
- 200 g cepumu
- 50 g sviesta
- 400 ml krējuma
- 1/2 glāzes piena
- 4 ēdamkarotes cukura
- 3 ēdamkarotes (ar kaudzīti) kakao pulvera
- 1 paciņa (10 g) želatīna
- 2 banāni
Pagatavošana
- Blenderī sasmalcina cepumus. Sviestu izkausē ūdens peldē. Samaisa cepumu drupačas ar sviestu.
- Cepamajā formā (ar noņemamu malu, 20 cm diametrā) ieklāj cepamo papīru. Ieliek cepumu masu, vienmērīgi izlīdzina un uz 15 minūtēm ieliek ledusskapī.
- Uzbriedina želatīnu. To samaisa ar 4 ēdamkarotēm ūdens (istabas temperatūrā) un atstāj 15 minūtes.
- Krējumu samaisa ar 2 ēdamkarotēm cukura.
- Katliņā sajauc kakao pulveri ar 2 ēdamkarotēm cukura, pievieno pienu. Liek uz lēnas uguns un vāra, nepārtraukti maisot, 2 - 3 minūtes.
- Mazliet padzisušu kakao masu sajauc ar krējumu.
- Želatīnu ūdens peldē izkausē, līdz tas pilnībā izšķīst, bet nevāra. Želatīnu pievieno krējuma - kakao masai un rūpīgi samaisa.
- Uz cepumu pamatnes kārto gareniski sagrieztus banānus. Uzlej krēmu.
- Torti uz 4 - 5 stundām liek ledusskapī, bet vē labā - atstāj tur visu nakti.
- Dekorē, kā vēlas, - var ar fizāļiem, rīvētu šokolādi utt.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!