Skābu kāpostu zupa - ar nelielām atkāpēm no tradicionālās

Skābu kāpostu zupa - ar nelielām atkāpēm no tradicionālās Foto: Skābu kāpostu zupa

Kā daudzām receptēm, arī šai, mazās izmaiņas radās neplānoti, bet izrādījās - uz palikšanu. 90o gadu vidū pie mums viesojās angļu ģimene. Tas bija Ziemassvētku laiks. Klājām bagātīgu galdu gan Ziemassvētkos, gan Jaunajā gadā. Vajadzēja kko pēcsvētku atslodzei. Tātad - jāvāra kāpostu zupa. Nolēmu, ka zupas krāsas uzlabošanai pielikšu 1/3 burciņas lečo un kartupeļus novārīšu mizotus un nolikšu bļodā uz galda, lai ciemiņiem nav jāņemas ar mizošanu. Izdevās lieliski!

Sastāvdaļas:

  • 1 kg skābētu kāpostu ar burkāniem
  • 500 g cūkgaļas
  • 2 burkāni
  • 1 liels sīpols
  • 1/3 burciņas mājas lečo
  • svaigs ķiploks (rīvēts)
  • vārīti kartupeļi

Pagatavošana:

  1. Gaļu apcep. Liek katlā uz kāpostiem. Apcep sīpolus un burkānus, liek katlā.
  2. Pielej ūdeni un liek vārīties. Pieliek lauru lapas, smaržīgos un graudu piparus.
  3. Pēc 1 stundas pievieno lečo, nedaudz pavāra un izņem gaļu. Sarīvē ķiploku (1-3 daiviņas).
  4. Sagriež gaļu gabaliņos. Pievieno zupai. Pagaršo, ja nepieciešams, pieliek nedaudz cukura.
  5. Izslēdz karstumu, iemaisa rīvēto ķiploku, uzliek vāku un atstāj uz 30 min. savilkties.
  6. Pasniedz ar krējumu un atsevišķi vārītiem kartupeļiem.

Receptes un foto autore: Iveta Rutkovska

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes