Kā daudzām receptēm, arī šai, mazās izmaiņas radās neplānoti, bet izrādījās - uz palikšanu. 90o gadu vidū pie mums viesojās angļu ģimene. Tas bija Ziemassvētku laiks. Klājām bagātīgu galdu gan Ziemassvētkos, gan Jaunajā gadā. Vajadzēja kko pēcsvētku atslodzei. Tātad - jāvāra kāpostu zupa. Nolēmu, ka zupas krāsas uzlabošanai pielikšu 1/3 burciņas lečo un kartupeļus novārīšu mizotus un nolikšu bļodā uz galda, lai ciemiņiem nav jāņemas ar mizošanu. Izdevās lieliski!
Sastāvdaļas:
- 1 kg skābētu kāpostu ar burkāniem
- 500 g cūkgaļas
- 2 burkāni
- 1 liels sīpols
- 1/3 burciņas mājas lečo
- svaigs ķiploks (rīvēts)
- vārīti kartupeļi
Pagatavošana:
- Gaļu apcep. Liek katlā uz kāpostiem. Apcep sīpolus un burkānus, liek katlā.
- Pielej ūdeni un liek vārīties. Pieliek lauru lapas, smaržīgos un graudu piparus.
- Pēc 1 stundas pievieno lečo, nedaudz pavāra un izņem gaļu. Sarīvē ķiploku (1-3 daiviņas).
- Sagriež gaļu gabaliņos. Pievieno zupai. Pagaršo, ja nepieciešams, pieliek nedaudz cukura.
- Izslēdz karstumu, iemaisa rīvēto ķiploku, uzliek vāku un atstāj uz 30 min. savilkties.
- Pasniedz ar krējumu un atsevišķi vārītiem kartupeļiem.
Receptes un foto autore: Iveta Rutkovska
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!