Sastāvdaļas
● 500 g kartupeļu
● 250 ml ūdens
● 1 sīpols
● 2 ēdamkarotes tomātu pastas
● 1 tējkarote augu eļļas
● sāls pēc garšas
● garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
- Multikatla trauku ieziež ar augu eļļu.
- Izkārto sīki sagrieztu sīpolu(ja vēlas, sīpolu var sagriezt arī gredzenos).
- Kartupeļus nomizo, noskalo, sagriež salmiņos, bet ne pārāk sīki.
- Uzkaisa garšvielas, piemēram - kaltēts baziliks, malts muskatrieksts, malti melnie pipari, ķiploku pulveris, ķimenes.
- Kartupeļus apsāla, pirms liek multikatla traukā, jo tos nevajag samaisīt ar sīpoliem.
- Ūdeni samaisa ar tomātu pastu, pārlej kartupeļiem.
- Daudz ūdens nelej, jo kartupeļiem jābūt ūdens pārklātiem, nevis, jāpeld tajā.
- Ieslēdz cepšanas režīmu, uz 50 minūtēm.