Sastāvdaļas
- 150 g griķu
- 250-300 g maltās gaļas
- 1 sīpols
- 2 ēdamkarotes tomātu pastas
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 neliels burkāns
- 2-3 ēdamkarotes augu eļļas
Pagatavošana
- Griķus apgrauzdē ietaukotā pannā.
- Pannā apcep sakapātu sīpolu, malto gaļu un rupji sarīvētu burkānu, kamēr kļūst zeltaini.
- Pievieno tomātu pastu, visu kārtīgi samaisa.
- Gaļai un dārzeņiem pievieno griķus, pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai griķi būtu mazliet zem ūdens.
- Pieber sāli, sautē uz lēnas uguns, pannai uzliekot vāku.
- Gataviem griķiem pievieno sakapātus ķiplokus, samaisa.
- Ja vēlas, var pievienot maltus melnos piparus un lauru lapu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!