Saldējuma torte ar „Selgas cepumiem”

Saldējuma torte ar „Selgas cepumiem” Foto: Saldējuma torte ar „Selgas cepumiem”

Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • 200 g jebkuru biskvīta cepumu (vai 1 Selgas paciņa)
  • 100 ml apelsīnu sīrupa
  • 4 ēdamkarotes saputota putukrējuma no krēma masas (bez ogām)
  • tortes veidne ar noņemamām malām 17 cm diametrā

Krēmam:

  • 700 ml salda krējuma
  • 120 ml cukura (1 tējas tase)
  • 500 g dažādu ogu un augļu pēc katra vēlmes
  • 2/3 želatīna paciņas
  • 1/3 glāze auksta ūdens
  • vanilīns

Pagatavošana

  1. Ieber želatīnu metāla traukā, aplej ar aukstu ūdeni un ļauj tam 10 minūtes uzbriest.
  2. Sagatavo ogas un augļus (ko vajag nomazgā, notīra, sagriež utt).
  3. Sadrupina cepumus.
  4. Saputo visu saldo krējumu ar cukuru un vanilīnu.
  5. Sadrupinātos cepumos pielej apelsīnu sīrupu, pieliek 4 ēdamkarotes putukrējuma, visu samaisa un liek ar plēvi izklātā formā.
  6. Piespiež ar karoti pamatni, lai būtu viendabīgs cepumu masas klājiens. Ieliek ledusskapī, kamēr gatavo krēma masu.
  7. Atlikušajā putukrējumā pieliek visas ogas un augļus, nedaudz atstājot virsmas dekorēšanai.
  8. Uzbriedināto želatīnu liek uz ļoti mazas uguns un, viegli maisot, uzsilda līdz tas ir pavisam šķidrs un bez želatīna gabaliem.
  9. Izkausēto želatīnu ātri lej putukrējuma-ogu masā un ātri maisot sajauc visu viendabīgā masā.
  10. izņem no ledusskapja tortes formu un ielej putukrējuma masu. Pa virsu uzber rotāšanai domātās ogas.
  11. Liek atpakaļ ledusskapī uz 3-4 stundām.
  12. Kad masa sabiezējusi, noņem malas, izliek uz paliktņa un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes