Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 200 g jebkuru biskvīta cepumu (vai 1 Selgas paciņa)
- 100 ml apelsīnu sīrupa
- 4 ēdamkarotes saputota putukrējuma no krēma masas (bez ogām)
- tortes veidne ar noņemamām malām 17 cm diametrā
Krēmam:
- 700 ml salda krējuma
- 120 ml cukura (1 tējas tase)
- 500 g dažādu ogu un augļu pēc katra vēlmes
- 2/3 želatīna paciņas
- 1/3 glāze auksta ūdens
- vanilīns
Pagatavošana
- Ieber želatīnu metāla traukā, aplej ar aukstu ūdeni un ļauj tam 10 minūtes uzbriest.
- Sagatavo ogas un augļus (ko vajag nomazgā, notīra, sagriež utt).
- Sadrupina cepumus.
- Saputo visu saldo krējumu ar cukuru un vanilīnu.
- Sadrupinātos cepumos pielej apelsīnu sīrupu, pieliek 4 ēdamkarotes putukrējuma, visu samaisa un liek ar plēvi izklātā formā.
- Piespiež ar karoti pamatni, lai būtu viendabīgs cepumu masas klājiens. Ieliek ledusskapī, kamēr gatavo krēma masu.
- Atlikušajā putukrējumā pieliek visas ogas un augļus, nedaudz atstājot virsmas dekorēšanai.
- Uzbriedināto želatīnu liek uz ļoti mazas uguns un, viegli maisot, uzsilda līdz tas ir pavisam šķidrs un bez želatīna gabaliem.
- Izkausēto želatīnu ātri lej putukrējuma-ogu masā un ātri maisot sajauc visu viendabīgā masā.
- izņem no ledusskapja tortes formu un ielej putukrējuma masu. Pa virsu uzber rotāšanai domātās ogas.
- Liek atpakaļ ledusskapī uz 3-4 stundām.
- Kad masa sabiezējusi, noņem malas, izliek uz paliktņa un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!