Sastāvdaļas
- 100 g deserta šokolādes
- 2 ēdamkarotes dzeltanā sīrupa vai medu
- 25 g sviesta
- 75 g kukurūzas pārslu
- 25 musli
- 25 g kokosriekstu skaidiņu
Saldējuma kārta:
- 4 olas ar dzeltenumiem, kuri atdalīti no baltumiem
- 100 g cukura
- smalki sarīvēta 1 laima miziņu un sula
- 300 ml 35% saldā krējuma
- 3 ēdamkarotes kokosriekstu liķiera
Garnējums:
- 150 ml apelsīnu sulas
- 1 paciņa želatīna pulvera
- 2 gatavi mango
Pagatavošana
- Viegli ietauko 20 cm platu tortes veidni un ieklāj cepamo papīru.
- Bļodā virs katla ar vārošu ūdeni uzsilda šokolādi ar sīrupu, līdz izkūst.
- Viegli sadrupina kukurūzas pārslas, pēc tam ieber šokolādes masā kopa ar muslī un kokosriekstu skaidiņām.
- Kārtīgi samaisa, lai sastāvdaļas pilnība pārklātos ar šokolādi.
- Masu ieliec tortes veidnē un ar karotes izliekto pusi piespied pie veidnes pamatnes, izlīdzinot virsmu.
- Saldējuma kārtā: bļodā virs katla ar vārošu ūdeni saputo olu dzeltenumus ar cukuru, kamēr masa sabiezē un kļūst gaisīga.
- Noņem no uguns un pievieno laima sulu un miziņu.
- Stingrās putās saputo olu baltumus, bet atsevišķi bļodā - putukrējumu.
- Visas trīs masas savieno un iemaisa kokosriekstu liķieri.
- To ielej tortes veidnē virsū šokolādes pamatnei.
- Izlīdzina virsmu un uz 8 stundām ieliec saldētavā.
- Garnējums: uzsilda 4 ēdamkarotes apelsīnu sulas, pievieno želatīnu un maisi, kamēr izšķīst.
- Nomizo mango, izņem kauliņus, pēc tam mīkstumu samiksē ar atlikušo apelsīnu sulu gludā biezenī.
- Pievieno izšķīdušo želatīnu un vēlreiz samaisa.
- Uzlej krēmu uz saldējuma kārtas un atkal uz vienu stundu ieliec saldētavā.
Augļu desertam ir trīs kārtas: pamatni veido kukurūzas pārslas, kas pārlietas ar šokolādi, tām virsū ir saldējuma kārta, bet augšpusē mango krēms.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!