Rupjmaizes torte

Rupjmaizes torte Foto: Rupjmaizes torte

Sastāvdaļas

  • 8 olas
  • 150 g sausā kvasa
  • 160 g cukura
  • 1 tējkarote malta kanēļa

Pildījumam un rotājumam:

  • 500 ml brūkleņu ievārījuma
  • 750 ml 35 % saldā krējuma
  • 60 g cukura
  • vanilīns

Rotājumam:

  • ķirši

Pagatavošana

  1. Sauso kvasu samaļ.
  2. Gatavo biskvītu pēc karsta paņēmiena, miltu vieta olu masai pievienojot samalto kvasu un kanēli.
  3. Mīklu liek tortes veidnē un mērenā siltumā cep brūnu.
  4. Atdzisušu sagriež divās vai trijās plāksnēs.
  5. Pirmo plāksni pārziež ar ievārījumu, pēc tam ar putukrējumu (putukrējumam jābūt stingram), ar karoti putukrējumu nedaudz iemaisa ievārījumā.
  6. Pārliek otru tortes plāksni, nedaudz pārziež ar putukrējumu.
  7. Torti rota ar putukrējumu, cukuru sīrupā apvārītiem ķiršiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes