Rupjmaizes pudiņš ar āboliem

Rupjmaizes pudiņš ar āboliem Foto: Rupjmaizes pudiņš ar āboliem

Sastāvdaļas

  • 1 kg sacietējušas rupjmaizes
  • 1/2 kg ābolu
  • 100 g cukura
  • 1 ēdamkarote kanēļa
  • 100 sviesta
  • putukrējums

Pagatavošana

  1. Rupjmaizi sarīvē. Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež plānās šķēlītēs.
  2. Cepamo veidni ieziež ar sviestu. Aptuveni 1 cm biezā kārtā ieber sarīvētu rupjmaizi un apslaka ar izkausētu sviestu. Pāri klāj ābolu šķēlītes. Ābolus pārkaisa ar cukuru un kanēļa maisījumu.
  3. Tad vēlreiz liek rupjmaizes kārtu un tai pa virsu klāj ābolu šķēlītes.
  4. Kad visa rupjmaize un āboli izlietoti, pudiņu liek cepeškrāsnī un cep, līdz parādās zeltaini brūna garoziņa.
  5. Pudiņu atdzesē, sagriež šķēlēs un pasniedz ar putukrējumu.

Rupjmaizes pudiņš ar āboliem - tas ir vienkārši, garšīgi un sātīgi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes