Plūmju skābēšana

Plūmju skābēšana Foto: Plūmju skābēšana

Sastāvdaļas

  • 5 kg plūmju
  • 2 l ūdens
  • 100-150 g cukura

Pagatavošana

  1. Plūmes skābē līdzīgi kā ābolus. Skābēt var visas plūmju šķirnes. Skābē vēl pacietus augļus.
  2. Plūmes nomazgā un sakārto dezinficētās stikla burkās, cieši sakrata un pārlej ar sagatavotu atdzesētu cukurūdeni.
  3. Pārlejamo šķidrumu sagatavo šādi.
  4. Rudzu miltus pārlej ar litru verdoša ūdens, samīca mīklu un tad pakāpeniski atšķaida ar verdošu ūdeni, kurā izšķīdinātas visas garšvielas – sāls, cukurs un sinepju pulveris.
  5. Svarīgi, lai visi augļi būtu pārklāti ar šķidrumu.
  6. Virspusē uzliek koka ripu, slogu un novieto 15 grādu temperatūrā 5-6 dienas.
  7. Tad plūmes pārnes telpā, kur temperatūra apmēram 4 °C.
  8. Pēc dažām nedēļām plūmes ir jau lietojamas.
  9. Skābētas plūmes šādā zemā temperatūrā turpina vēl lēni skābt un līdz ar to pieņem patīkamu skābi saldu garšu.
  10. Cukura vietā var likt medu, ņemot uz 10 litriem ūdens 800 g medus. Tad āboli iegūst medus garšu un smaržu.

Ieskābētām plūmēm jābūt ar skābi saldu garšu. Izmanto kā salātus gaļas ēdieniem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes