Pīrādziņi ar lapu bietēm un biezpienu

Pīrādziņi ar lapu bietēm (mangolds) un biezpienu Foto: Pīrādziņi ar lapu bietēm (mangolds) un biezpienu

Sastāvdaļas

  • mīkla

Pildījumam:

  • 200 grami vājpiena biezpiena
  • 200 grami lapu biešu
  • baziliks
  • timiāns
  • pētersīļi
  • piparmētra
  • lociņi
  • 1 olas dzeltenums
  • 1 neliela citrona miza
  • 3 daiviņas ķiploka
  • 1/4 rīvēta muskatrieksta
  • 1/2 tējkarote maltu ķimeņu
  • 1/2 tējkarote maltu melno piparu
  • asie pipari un sāls pēc garšas
  • olas baltums + ēdamkarote piena, smērēšanai un ķimeņu sēklas
  • rupjā sāls pārkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Visus zaļumus sasmalcina.
  2. Pievieno biezpienu, citrona miziņu, sarīvētu ķiploku, olas dzeltenumu, garšvielas un sāli.
  3. Veidojam pīrādziņus. Nosmērē ar sakultu olas baltumu ar pienu un pārkaisa ar ķimenēm un sāli.
  4. 10 minūtes uzraudzē.
  5. Cep 200°C 8-10 minūtes zeltaini brūnus.

Lapu bietes (mangolds) ir ļoti garšīgas, tikai mēs viņas ļoti maz izmantojam.

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes