Pīlādžu sīrups

Pīlādžu sīrups - 30 gadus veca recepte Foto: Pīlādžu sīrups
  1. Uz 3 kg ogām 2 litri ūdens, 6 ēdamkarotes citronskābes bez kaudzes.
  2. Ūdeni ar citronskābi uzvāra, atdzesē. Sašķaida ogas, uzlej atdzesēto ūdeni.
  3. Noliek ievilkties uz 24 st. Nokāš iegūto sīrupu, ielej katlā.
  4. Cukurs 1:1. Cik sanāk sula, tik cukuru.
  5. Cukuru ar sulu samaisa, uzvāra, lej burkās.

Vēl viens variants:
Ogas sasaldēt, lai labāk izdalās sula un ogas sablendēt vai izspiest caur sulu spiedi. Cik sula, tik cukurs, uzvāra, lej burkās vai pudelēs.

Pīlādžu sīrupu lieto pie karstas tējas (arī saaukstēšanas gadījumā), dažādu atspirdzinošu dzērienu un saldo ēdienu pagatavošanā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes