Sastāvdaļas
- 500-600 ml saldā krējuma 30% tauku
- 100 g pūdercukura
- šķipsniņa vanilīna
Pagatavošana
- Var saldo krējumu nopirkt veikalā, bet var arī izmantot 3 l burkā ielietu lauku pienu, burku liek ledusskapī uz 12 stundām.
- Pēc noteiktā laika nosmeļ virskārtu.
- Dziļā traukā liek atdzesētu saldo krējumu, pūdercukuru, vanilīnu, sakuļ gaisīgās, stingrās putās, aptuveni 5 minūtes.
- Sakulto masu liek plastikāta traukā un trauku liek saldētavā uz nakti.
- No saldētavas jau izņemam gatavu plombīru, kad tas mazliet atlaidies, liek deserta trauciņos.
- Šādi var pagatavot arī šokolādes (pievienojot kakao pulveri), vai ogu un augļu saldējumus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!