Sastāvdaļas
- 500 g prjaņiku
- 500 g skābā krējuma
- 2 banāni
- 100 g pūdercukura
- 1 glāze lobītu zemesriekstu (vai jebkuri citi rieksti)
Pagatavošana
- Pūdercukuru sajauc ar skābo krējumu.
- Prjaņikus sagriež 3 - 4 mm plānās šķēlītēs, bet banānus - 1 - 2 mm plānās šķēlītēs.
- Gan prjaņiku, gan banānu šķēlītes apcep no abām pusēm uz pannas, pievienojot nelielu daudzumu riekstu.
- Lielu stikla bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi.
- Bļodas pamatni pārklāj ar banānu un prjaņiku kārtu, tad klāj skābo krējumu un pārkasa ar riekstiem.
- Darbības atkārto līdz visas sastāvdaļas izliktas un kūkas virsmu dekorē ar riekstiem vai pēc pašu gaumes.
- Ja Jums patīk mitrākas kūkas, tad skābo krējumu lieciet vairāk.
- visu pārklāj ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!