Neceptā skābā krējuma – prjaņiku kūka ar riekstiem

Neceptā skābā krējuma – prjaņiku kūka ar riekstiem Foto: Neceptā skābā krējuma – prjaņiku kūka ar riekstiem

Sastāvdaļas

  • 500 g prjaņiku
  • 500 g skābā krējuma
  • 2 banāni
  • 100 g pūdercukura
  • 1 glāze lobītu zemesriekstu (vai jebkuri citi rieksti)

Pagatavošana

  1. Pūdercukuru sajauc ar skābo krējumu.
  2. Prjaņikus sagriež 3 - 4 mm plānās šķēlītēs, bet banānus - 1 - 2 mm plānās šķēlītēs.
  3. Gan prjaņiku, gan banānu šķēlītes apcep no abām pusēm uz pannas, pievienojot nelielu daudzumu riekstu.
  4. Lielu stikla bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi.
  5. Bļodas pamatni pārklāj ar banānu un prjaņiku kārtu, tad klāj skābo krējumu un pārkasa ar riekstiem.
  6. Darbības atkārto līdz visas sastāvdaļas izliktas un kūkas virsmu dekorē ar riekstiem vai pēc pašu gaumes.
  7. Ja Jums patīk mitrākas kūkas, tad skābo krējumu lieciet vairāk.
  8. visu pārklāj ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī uz nakti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes