Neceptā riekstu – augļu kūka bez miltiem

Neceptā riekstu – augļu kūka bez miltiem Foto: Neceptā riekstu – augļu kūka bez miltiem

Sastāvdaļas

  • 300 g mandeļu
  • 100 g lazdu riekstu
  • 100 g indijas riekstu
  • 400 g žāvētu aprikožu
  • 50 g rozīņu
  • 4 vidēji banāni
  • 1 mandarīns
  • 50 g medus
  • 1 citrons
  • 50 g sezama sēklu
  • 50 g zaļo vīnogu (bez kauliņiem)
  • 2 vidēji kivi

Pagatavošana

  1. Pamatne: Visus riekstus iemērc ūdenī uz 12 stundām un tad sasmalcina virtuves kombainā.
  2. Tad samaļ aprikozes (caur gaļas mašīnu vai arī virtuves kombainā).
  3. Sajauc samaltās aprikozes ar riekstiem un rozīnēm, tad pievieno medu un citrona sulu.
  4. Izvēlēto kūkas formu pārkaisa ar sezama sēklām un ieklāj tajā pamatnes augļu masu un ar karotes otru pusi vai lāpstiņu izlīdzina to.
  5. Pildījums: Virtuves kombainā sajauc banānus ar 3 ēdamkarotēm medus.
  6. Iegūto masu pārklāj pār pamatnes kārtu.
  7. Kūkas virskārtu dekorē ar mandarīna, kivi, banānu šķēlītēm un vīnogām.
  8. Līdz pasniegšanai kūku ievieto ledusskapī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes