Marinētu dārzeņu asorti recepte

Atvadas vasarai - Marinētu dārzeņu asorti recepte Foto: Marinētu dārzeņu asorti

Sastāvdaļas

Marināde uz 1 litru ūdens:

  • 2 ēdamkarotes rupjā sāls
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 2 lauru lapas

Pagatavošana

  1. Uzvāra un atdzesē marinādi.
  2. Gurķi, kabači, mazi sīpoliņi, ķiploka daiviņas, paprikas šķēlītes, patisoni, ķiršu tomātiņi. Katrā burkā (1,5 litri burkas) liek asā pipara gabaliņu, 10-15 smaržīgo piparu, 1 tējkarote piecu piparu maisījuma, 3-5 ēdamkarotes 9% etiķa, ķiršu un upeņu lapas, mārrutku lapas vai saknes gabaliņš, diļļu ziedi un kāti, pētersīļu lapas.
  3. Uzlej marinādi. Karsē 80°C līdz tam mirklim līdz gurķi sāk mainīt krāsu (paliek kā marinēti).
  4. Griež otrādi un pārsedz ar biezu dvieli.

Recepti piedāvā un iesaka: Inita Briedina

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes