Sastāvdaļas
Marināde uz 1 litru ūdens:
- 2 ēdamkarotes rupjā sāls
- 2 ēdamkarotes cukura
- 2 lauru lapas
Pagatavošana
- Uzvāra un atdzesē marinādi.
- Gurķi, kabači, mazi sīpoliņi, ķiploka daiviņas, paprikas šķēlītes, patisoni, ķiršu tomātiņi. Katrā burkā (1,5 litri burkas) liek asā pipara gabaliņu, 10-15 smaržīgo piparu, 1 tējkarote piecu piparu maisījuma, 3-5 ēdamkarotes 9% etiķa, ķiršu un upeņu lapas, mārrutku lapas vai saknes gabaliņš, diļļu ziedi un kāti, pētersīļu lapas.
- Uzlej marinādi. Karsē 80°C līdz tam mirklim līdz gurķi sāk mainīt krāsu (paliek kā marinēti).
- Griež otrādi un pārsedz ar biezu dvieli.
Recepti piedāvā un iesaka: Inita Briedina
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!