Marinēti baklažāni ar ķiplokiem

Marinēti baklažāni ar ķiplokiem Foto: Marinēti baklažāni ar ķiplokiem

Sastāvdaļas

Uz 3 puslitra burciņām:

  • 1 kg baklažānu
  • 1 l rīsu etiķa
  • 1/2 l eļļas
  • 4 ķiploka daiviņās
  • 1 čili
  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 2 tējkarotes cukura
  • 15 raudenes (oregano)
  • 1 l ūdens

Pagatavošana

  1. Lielā katlā ielej ūdeni un etiķi, pievieno sāli, cukuru, liek uz lēnas uguns un uzvāra.
  2. Baklažānus sagriež stienīšos pirksta biezumā, liek katlā ar vārošo marinādi un vāra 3 - 4 minūtes.
  3. Pa to laiku lielā bļodā taisa aso mērci - čili piparus sagriež gredzenos, ķiplokus rupji sakapā un liek bļodā, pieber raudeni un pielej eļļu.
  4. Visu labi samaisa un saspaida.
  5. Tikmēr baklažāni ir savārījušies. Ar putu karoti izņem tos no katla un karstus liek bļodā ar aso mērci. Izmaisa.
  6. Marinētos baklažānus, cieši saspiežot, pilda sterilās puslitra burciņās līdz pašai augšai.
  7. Burciņu saturu pārlej ar eļļu.
  8. Burciņas aizvāko un apgriež otrādi, lai tā stāv, līdz pilnība atdziest.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes