Sastāvdaļas
- 1 kg ābolu
- 3 glāzes ābolu etiķa
- 0.6 kg cukura
- 2 kanēļu standziņu
- 1 ēdamkarote malta ingvera
- 1 tējkarote krustnagliņu
Pagatavošana
- Āboliem jābūt gataviem un stingriem (arī nesistiem). Vislabāk – nelieli.
- Vispirms tos kārtīgi nomazgā, aukstā ūdenī.
- Tad ņem katlu, ielej tajā ābolu etiķi un cukuru – samaisa.
- Liek uz mazas uguns un karsē kamēr izkūst cukurs.
- Kad cukurs izkusis, liek iekšā ābolus.
- Pievieno visas garšvielas.
- Vēl var pievienot arī kādu lauru lapu – aromātam.
- Uguni pagriežam lielāku un atstājam, lai āboli vārās, kamēr kļūst mīkstāki.
- Kad āboli ir gatavi, tos uzmanīgi liek burkās, kuras tika iepriekš sagatavotas.
- Virsū lej sīrupu, kurā vārījās āboli (jābūt pāri āboliem).
- Aizvāko burkas un novieto glabātuvē. Pēc mēneša – pusotra tie būs ēdami.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!