Marinēti āboli

Marinēti āboli Foto: Marinēti āboli

Sastāvdaļas

  • 1 kg ābolu
  • 3 glāzes ābolu etiķa
  • 0.6 kg cukura
  • 2 kanēļu standziņu
  • 1 ēdamkarote malta ingvera
  • 1 tējkarote krustnagliņu

Pagatavošana

  1. Āboliem jābūt gataviem un stingriem (arī nesistiem). Vislabāk – nelieli.
  2. Vispirms tos kārtīgi nomazgā, aukstā ūdenī.
  3. Tad ņem katlu, ielej tajā ābolu etiķi un cukuru – samaisa.
  4. Liek uz mazas uguns un karsē kamēr izkūst cukurs.
  5. Kad cukurs izkusis, liek iekšā ābolus.
  6. Pievieno visas garšvielas.
  7. Vēl var pievienot arī kādu lauru lapu – aromātam.
  8. Uguni pagriežam lielāku un atstājam, lai āboli vārās, kamēr kļūst mīkstāki.
  9. Kad āboli ir gatavi, tos uzmanīgi liek burkās, kuras tika iepriekš sagatavotas.
  10. Virsū lej sīrupu, kurā vārījās āboli (jābūt pāri āboliem).
  11. Aizvāko burkas un novieto glabātuvē. Pēc mēneša – pusotra tie būs ēdami.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes