Mandeļu kūka „Toska” ar pildījumu

Mandeļu kūka „Toska” ar pildījumu Foto: Mandeļu kūka „Toska” ar pildījumu

Sastāvdaļas

  • 100 g margarīna vai sviesta
  • 125 g cukura
  • 2 olas
  • 500 g kviešu miltu
  • 3 tējkarotes cepamā pulvera
  • 400 g piena

Mandeļu glazūrai:

  • 100 g margarīna vai sviesta
  • 40 g sasmalcinātu mandeļu
  • 70 g auzu pārslu
  • 170 g cukura
  • 2 ēdamkarotes piena
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura

Pildījumam:

  • 200 g vaniļas krēma pulvera
  • 200 g saldā krējuma
  • 1 citrons

Pagatavošana

  1. Sviestu un cukuru saputo, pievieno olas, pakāpeniski pielej pienu un ar cepamo pulveri sajauktus miltus.
  2. Uzklāj uz plāts cepamo papīru, tad vienmērīgā kārtā uzliek sagatavoto mīklu.
  3. Izkausē sviestu un sajauc ar pārējām glazūras sastāvdaļām.
  4. Iegūto masu uzklāj uz mīklas.
  5. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 225°C temperatūrā apmēram 20 minūtes.
  6. Sagatavo vaniļas krēmu, kā norādīts uz iepakojuma.
  7. Krēmu atdzesē.
  8. Stingri saputo saldo krējumu un sajauc ar vaniļas krēmu.
  9. Pierīvē citrona miziņu.
  10. Izcepto kūku sadala divās daļās, starp abām kārtām ieziež vaniļas krēmu.
  11. Sagriež gabaliņos un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes