Sastāvdaļas
- 100 g margarīna vai sviesta
- 125 g cukura
- 2 olas
- 500 g kviešu miltu
- 3 tējkarotes cepamā pulvera
- 400 g piena
Mandeļu glazūrai:
- 100 g margarīna vai sviesta
- 40 g sasmalcinātu mandeļu
- 70 g auzu pārslu
- 170 g cukura
- 2 ēdamkarotes piena
- 1 ēdamkarote vaniļas cukura
Pildījumam:
- 200 g vaniļas krēma pulvera
- 200 g saldā krējuma
- 1 citrons
Pagatavošana
- Sviestu un cukuru saputo, pievieno olas, pakāpeniski pielej pienu un ar cepamo pulveri sajauktus miltus.
- Uzklāj uz plāts cepamo papīru, tad vienmērīgā kārtā uzliek sagatavoto mīklu.
- Izkausē sviestu un sajauc ar pārējām glazūras sastāvdaļām.
- Iegūto masu uzklāj uz mīklas.
- Cep sakarsētā cepeškrāsnī 225°C temperatūrā apmēram 20 minūtes.
- Sagatavo vaniļas krēmu, kā norādīts uz iepakojuma.
- Krēmu atdzesē.
- Stingri saputo saldo krējumu un sajauc ar vaniļas krēmu.
- Pierīvē citrona miziņu.
- Izcepto kūku sadala divās daļās, starp abām kārtām ieziež vaniļas krēmu.
- Sagriež gabaliņos un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!