Maltā gaļa mērcē

Bērnības klasika - Maltā gaļa mērcē Foto: Maltā gaļa mērcē

Sastāvdaļas

  • 100 g liellopu gaļas
  • 25 g sīpolu
  • 15 g žāvēta speķa
  • 4 g kviešu miltu
  • ūdens vai buljons
  • 25 g skābā krējuma
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Gaļu izmaļ vienu reizi gaļas mašīnā.
  2. Sīkos gabaliņos sagrieztu žāvētu speķi ar sīpolu uz pannas apcep, pievieno samalto gaļu un uz straujas uguns apcep.
  3. Tad pārkaisa kviešu miltus, samaisa, pielej nedaudz ūdens vai buljonu, pievieno skābu krējumu, sāli un sautē apmaisot 10 - 15 minūtes.
  4. Lej dziļākā traukā un pasniedz ar kartupeļu biezeni vai vārītiem kartupeļiem un skābētiem gurķiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes